Biologikumok

Biologikumok gyártástechnológiájának optimalizálása és az azt támogató analitikai vizsgálati módszerek fejlesztése

„Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések VKE-17” pályázaton támogatást nyert „Biologikumok gyártástechnológiájának optimalizálása és az azt támogató analitikai vizsgálati módszerek fejlesztése a Richter Gedeon Nyrt., a BME, az ELTE valamint az MTA TTK együttműködésében" projekt fő célja a Richter K+F portfóliójába tartozó biologikumok fejlesztéséhez szükséges tudás kiterjesztésével növeljük a biologikumok gyártástechnológiájának hatékonyságát, megteremtve azt a biotechnológiai ökoszisztémát, amely versenyképessé teszi a Richtert a globális értelemben vett egyik legkompetitívebb iparági területen.

A projekt több, a tagoknál megvalósuló, egymásra épülő részfeladatból áll. Céljaink között szerepel például a gyógyszerfehérjék specifikus fejlesztése érdekében megvalósítandó új alkalmazott kutatás-fejlesztési protokollok kidolgozása és alkalmazása.

A konzorcium vezetője a Richter Gedeon Nyrt, tagjai a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), MTA Természettudományi Kutatóközpont, Eötvös Lóránd Tudományegyetem.

A projekt teljes költségvetése:  

 2 149 millió  Ft

A szerződött támogatás összege: 

 1 484 millió  Ft

Az MTA TTK támogatása:

 216 millió Ft

Támogatás mértéke: 

 69,05 % (MTA TTK: 100 %)  

Projekt azonosító száma: 

 2017-1.3.1-VKE-2017-00002  

A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.

 

NKFI