LeopolyNext

LeopolyNext  térlátásfejlesztő alkalmazás kifejlesztése

Description: NKFIA_kedv_infob_felső.pngProjekt azonosító száma:

PIAC_13_2013-0162

Kedvezményezettek neve:

3D for All Számítástechnikai Fejlesztő Kft. (konzorciumvezető)

Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont
Agyi Szerkezet és Dinamika Kutatócsoport

Projekt időtartama:

2014.01.01.-2015.12.31.

A támogatás összege:

151.527.047 Ft (ebből  72.147.137 Ft- MTA TTK)

A támogatás intenzitása:

74,12%

 

Projekt céljainak rövid összefoglalása:

 

A projekt célja, hogy a www.LeoPoly.com, virtuális 3D-s objektumalkotó web-es szoftveren alapuló megoldások kerüljenek kifejlesztésre az orvostudomány és természettudomány területén. A LeoPoly platform a jelenlegi piacon egyedülálló megoldás, melyben a felhasználók hagyományos informatikai eszközökkel és általános képességekkel tudnak eddig csak specialisták által elérhető térbeli objektumalkotási lehetőségeket birtokba venni és alkotni.

 

A projekt keretén belül egyrészt a térlátást, (mélységérzékelést) és egyéb vizuális funkciók fejlesztését célzó tréningprogram kerül kidolgozásra, melynek az a célja, hogy a jelenleg szemtakarással kezelt, tompalátással diagnosztizált gyermekek számára élvezetes kezelési alternatívát nyújtson, játékos érzékszerv fejlesztő, számítógépes játék formájában.  (MTA-TTK, Agyi Szerkezet és Dinamika Kutatócsoport)

 

A LeoPoly rendszerre épülő másik fontos alkalmazás geometriai modellezést tesz lehetővé. A megoldás révén az organikus tervezés mellett lehetőség nyílik a LeoPolyban különböző geometriaformák létrehozására, melyekkel virtuális terek rendezhetőek be. (3D for All Kft.)