Bioszimiláris monoklonális antitestek fejlesztése

Bioszimiláris monoklonális antitestek fejlesztése

„Versenyképességi és Kiválósági Szerződések” pályázaton támogatást nyert „Biomiszimiláris monoklonális antitestek fejlesztése” című projekt megvalósításában a Richter Gedeon Nyrt. vezetésével alakult konzorcium tagjai (az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont, és a Debreceni Egyetem) eltérő támogatási összeggel és saját forrással vesznek részt.

A Richter Gedeon Nyrt. és konzorciumi partnereinek célja: korszerű eljárások és alapanyagok felhasználásával az eredetihez nagymértékben hasonlító gyógyszermolekulák előállítása a hatóságok által előírt klinikai vizsgálatokhoz. Az új, költséghatékony technológia kifejlesztésével a betegek a korszerű gyógyszerekhez alacsonyabb áron juthatnak majd hozzá.

A támogatás összege:

3 741 350 600 Ft

Az MTA TTK támogatása:

600 000 000 Ft

Kivitelezés ideje:

2014. 01. 01 – 2017. 12. 31.

Kedvezményezett:

Richter Gedeon Nyrt., MTA Természettudományi Kutatóközpont, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Debreceni Egyetem által létrehozott konzorcium

A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.